Seviye Ölçüm Cihazları

Asit Tanklarında Seviye Ölçümü


Asit tankları kimya sektöründe ve diğer birçok sektörde üretim hatlarınında yoğunca bulunur. Asit tanklarında yapılacak seviye ölçümlerinde, ölçümü yapılacak asidin kimyasal özellikleri göz önünde bulundurularak seviye ölçüm cihazı seçimi yapılmalıdır. Asitlerin agresifliklerine göre sensörlerin olası asitle temas halinde olabilecek kısımlarının malzeme seçimi yapılmalıdır.

MICROPULS 55 radar sensör özellikle agresif sıvıların temassız ölçümü için ideal bir sensördür. Elektronik yükselticisi zor ölçüm şartları için yapılandırılmıştır. PFA ve PVDF antenleri sayesinde özellikle zorlu sıvılarda, asit, kostik gibi agresif maddelere karşı dayanklıdır. Her türlü kimyasal karışımlarda ve benzeri tüm sıvılarda 10m’ye(Opsiyonel 20m ve 30m) kadar ölçüm yapabilen en kullanışlı sensörlerden biridir. Tank üzerinde kapladığı küçük alan, küçük ölü ölçüm bölgesi ve montaj kolaylığı sayesinde küçük tanklarda özellikle tercih edilmektedir.

MICROPULS 57L radar seviye sensörü özellikle agresif ve yüksek sıcaklıklı sıvıların ölçümü için ideal bir sensördür. PTFE ile kapatılmış paslanmaz çelik horn anten her türlü kimyasal ortamda sorunsuzca çalışır. Bu sayede MICROPULS 57L özellikle zorlu sıvılarda asit, kostik gibi agresif maddelerde, her türlü kimyasal karışımlarda ve benzeri tüm sıvılarda 30m'ye kadar ölçüm yapabilen en kullanışlı radar sensörlerden biridir.

MICROVIB 51 ve MICROVIB 53 özellikle sıvı ürünlerin bulunduğu tank ve depolama alanlarında taşmaya ve boşta çalışmaya karşı koruma amaçlı kullanılan titreşimli çatal tip seviye sivicidir. Titreşimli seviye sivicinde tahrik ve algılamayı sağlamak için piezoelektrik yapı kullanılmaktadır. Piezoelektrik yapı sensörün uç çatal kısmının rezonans frekansında titeşim yapmasını sağlar. Titreşim çatalı malzeme ile kaplandığında sensörün rezonans frekansının genliği düşeceği için elektronik modül genlikte oluşan bu değişimi algılayarak anahtarlama çıkış sinyaline dönüştürür.

Avantajları

- Türkçe menü
- Temassız ölçüm, kolay montaj
- Yüksek hassasiyet
- Bakım gerektirmeyen yapı
- Buhar, rutubet, sıcaklık ve gaz oluşumlarından etkilenmez

İlgili Ürünler