Seviye Ölçüm Cihazları

Atıksulardan Numune Alımı


Evsel ve endüstriyel atık suların deşarjı sırasında numune alma işlemi, ölçülmesi istenen parametrelerin doğru analiz sonuçlarının alınması açısından çok önemlidir. Numune alımı gerektiği şekilde yapılmadığında analiz sonuçlarının hatalı olabilir. SU KİRLİLİĞİ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ’nde "Atık su debisi 500 m3/gün üzerinde olan işletmelerin atıksu arıtma tesisi çıkış noktasında numune alma bacası, otomatik numune alma ve debi ölçme cihazı bulundurması zorunludur. Atık su debisi 200-500 m3/gün arasında olan işletmelerin atıksu arıtma tesisi çıkış noktasında numune alma bacası ve otomatik numune alma cihazı" konması mecburi hale getirilmiştir.

Otomatik kompozit numune alma cihazlarımız üç farklı çalışma yöntemi mevcuttur;

1.Zaman Kontrollü Su ve Atıksu Numunesi Alma

Otomatik numune alma cihazlarımızla su ve atıksu numunesi almak Türkçe ve kolay kullanılabilir menüsü sayesinde son derece kolay ve güvenilir bir işlemdir. Hem zaman aralığı hem de alınacak numune miktarı istenilen değerlerde ayarlanabilir. Zaman ve miktar girildikten sonra numune alma işlemi hemen veya belli bir başlama saat girilerek de başlatılabilir.

2.Akışla Orantılı Su ve Atıksu Numunesi Alma

MICROSAMPLER 10® numune alma cihazı bir dijital girişe sahiptir. Bu giriş sayesinde dışarıdan gelecek kontrol ile numune alma işlemi yapabilir. Örneğin atık su ile orantılı numune alınmak istenirse tesisteki atık su debimetresinin ölçtüğü değer üzerinden gelen puls (dijital kontak) değerine göre numune alınabilir. Gelen her darbe ile numune alma işlemi başlar. Ayrıca gelen darbeler çok sık olursa araya zaman koyma imkanı da mevcuttur. Örneğin hiç akış olmuyorsa numune alınmaz. Ama saatte bir numune alınacak gibi bir pals geldiğinde bu süre aralıklarında alım olacağı gibi her dakika gelen sık darbelerde cihazdan ikinci alımı 60 dk sonraki darbede kabul etmesi de istenebilir.

3.Tekli Su ve Atıksu Numunesi Alma

Kullanıcı yukarıda anlatılan durumların dışında anlık tek bir numune almak isteyebilir. Zaman girmesine gerek olmaksızın menüden “Tekli” bölümüne gelip sadece almak istediği miktarı girerek tek bir numune de alabilir.

 

İlgili Ürünler