Seviye Ölçüm Cihazları

Kostik (Sodyum Hidroksit-NaOH) Seviye Ölçümü


Beyaz renkli nem çekici kuvvetli bir baz olan sud kostik ya da sodyum hidroksit olarak ta bilinen bu maddenin %48 lik çözelti formudur. Atık su arıtma tesislerinde pH yükseltici olarak görev görür. Su ile tepkimesinde ısı açığa çıkarır. Düşük pH özellikteki atık sularda iyi bir pH yükseltici olarak görev görür. Atık su arıtma tesislerinde pH yükseltici olarak kullanılan kirece oranla zaman zaman da olsa dozaj pompalarında tıkanmalara neden olmaz. Bu nedenle kullanımı avantajlıdır. İşlem sırasında koruyucu eldiven ve gözlük kullanımı aşındırıcı olan kostiğin zararlarını en aza indirir.

MICROPULS 57 özellikle agresif sıvıların ölçümü için ideal bir sensördür. POM veya isteğe göre PTFE ile kapatılmış paslanmaz çelik horn anten her türlü kimyasal ortamda sorunsuzca çalışır. Bu sayede MICROPULS 57L özellikle zorlu sıvılarda asit, kostik gibi agresif maddelerde, her türlü kimyasal karışımlarda ve benzeri tüm sıvılarda 30m'ye kadar ölçüm yapabilen en kullanışlı radar sensörlerden biridir.

MICROPULS 55 radar sensör özellikle agresif sıvıların ölçümü için ideal bir sensördür. Elektronik yükselticisi zor ölçüm şartları için yapılandırılmıştır. PTFE ve PVDF antenleri sayesinde özellikle zorlu sıvılarda, asit, kostik gibi agresif maddelere karşı dayanklıdır. Her türlü kimyasal karışımlarda ve benzeri tüm sıvılarda 10m’ye kadar ölçüm yapabilen en kullanışlı sensörlerden biridir. Tank üzerinde kapladığı küçük alan, küçük ölü ölçüm bölgesi ve montaj kolaylığı sayesinde küçük tanklarda özellikle tercih edilmektedir. 

Avantajları

- Türkçe menü
- Kolay montaj
- Yüksek hassasiyet
- Bakım gerektirmeyen yapı
- Buhar, rutubet, sıcaklık ve gaz oluşumlarından etkilenmez

İlgili Ürünler