Seviye Ölçüm Cihazları

Meyve Suyu Tanklarında Seviye Ölçümü


Meyvelerin üretim ve hasat zamanları birbirinden farklıdır ve bu sebeple, her mevsim bütün meyveler hazırda bulunmaz. Gerek lezzet açısından gerekse içerdiği vitamin, mineral gibi yararlı maddelerin oluşması açısından meyvelerin, doğal mevsiminde olgunlaşması çok önemlidir. Elde edilen bu meyve suyunun bozulmadan saklanması hem çok pahalıdır hem de risklidir. Bu sebeple içinde yüksek oranda bulunan suyun büyük kısmı buharlaştırılarak, ‘meyve suyu konsantresi’ haline getirilir. Bu işlem, vakum altında ve düşük ısıda gerçekleştirilerek, meyve suyunun ‘öz’ü çok yüksek oranda korunmuş olmaktadır.

Meyve suyu konsantresi depolanan tankların seviyesi hijyen koşulları gereği temassız bir biçimde ölçülmelidir. Bu tanklar ayrıca asit ve kostik gibi kimyasallar ile yıkandığı için kullanılacak sensörün bu kimyasallara karşı da dayanıklı olması gerekir.

MICROPULS 57L özellikle agresif sıvıların zor şartlar altında ölçümü için idealdir. Anten ağzının tam kapalı olmasından dolayı özellikle hijyenik uygulamalarda tercih edilen bir modeldir. Bu sayede MICROPULS 57L  iç yıkama gerektiren gıda tankları, reaktör tankları, dozlama tankları ve benzer buharlı ve nemli ortamlarda ölçüm mesafesine göre en etkili  radar seviye sensörüdür. Bu özellği ile her türlü gıda ve yarı gıda ürünlerde, kimyasal karışımlarda, asit ve kostik gibi agresif maddelerde ve buna benzer tüm sıvılarda 35m’ye kadar ölçüm için en ideal radar sensördür.

 

Avantajları

- Türkçe menü
- Temassız ölçüm
- Yüksek hassasiyet
- Bakım gerektirmeyen yapı
- Kolay montaj
- Yıkamaya uygun kapalı anten
- Buhar, basınç, sıcaklık ve gaz oluşumlarından etkilenmez

 

 

 

İlgili Ürünler