Seviye Ölçüm Cihazları

Hidroklorik Asit(HCL) Seviye Ölçümü


Kuvvetli bir inorganik asit olan hidroklorik asit, atık su arıtma tesislerinde alkanilitenin düşürülmesinde kullanılan önemli bir kimyasaldır. Yüksek pH a sahip atıksularda pH ı istenilen aralığa indirmek için kullanılır. Günümüzde PVC'den demir-çeliğe, organik madde üretiminden gıda sektörüne kadar hemen hemen tüm alanlarda hidroklorik asit kullanılmaktadır.

Hidroklorik asit, sağladığı kolaylıkların yanında, zehirli bir maddedir ve insan dokuları başta olmak üzere çoğu yüzeye büyük tahribat verir. Bu nedenle bu asit ile çalışılırken güvenlik önlemleri en üst düzeyde tutulmalıdır.

MICROPULS 57 özellikle agresif sıvıların ölçümü için ideal bir sensördür. PTFE ile kapatılmış paslanmaz çelik horn anten her türlü kimyasal ortamda sorunsuzca çalışır. Bu sayede MICROPULS 57L özellikle zorlu sıvılarda asit, kostik gibi agresif maddelerde, her türlü kimyasal karışımlarda ve benzeri tüm sıvılarda 30m'ye kadar ölçüm yapabilen en kullanışlı radar sensörlerden biridir.

MICROPULS 55 radar sensör özellikle agresif sıvıların ölçümü için ideal bir sensördür. Elektronik yükselticisi zor ölçüm şartları için yapılandırılmıştır. PFA anteni sayesinde özellikle zorlu sıvılarda, asit, kostik gibi agresif maddelere karşı dayanklıdır. Her türlü kimyasal karışımlarda ve benzeri tüm sıvılarda 30m’ye kadar ölçüm yapabilen en kullanışlı sensörlerden biridir. Tank üzerinde kapladığı küçük alan, küçük ölü ölçüm bölgesi ve montaj kolaylığı sayesinde küçük tanklarda özellikle tercih edilmektedir.

Avantajları

- Türkçe menü
- Kolay montaj
- Yüksek hassasiyet
- Bakım gerektirmeyen yapı
- Buhar, rutubet, sıcaklık ve gaz oluşumlarından etkilenmez

İlgili Ürünler