Seviye Ölçüm Cihazları

Kimyasal Depolama Tanklarında Seviye Ölçümü


Kağıt fabrika prosesinde bir takım kimyasallar özel depolama tanklarında muhafaza edilir. Depolanan kimyasalların stok takibi ve dolum-boşaltım anında sistemlerin zarar görmemesi adına sürekli seviye ölçümü ve dolu/boş kontrolü sağlanması işletme sürekliliği adına önem taşımaktadır.

MICROPULS 55 radar sensör özellikle agresif sıvıların temassız ölçümü için ideal bir sensördür. Elektronik yükselticisi zor ölçüm şartları için yapılandırılmıştır. PTFE ve PVDF antenleri sayesinde özellikle zorlu sıvılarda, asit, kostik gibi agresif maddelere karşı dayanklıdır. Her türlü kimyasal karışımlarda ve benzeri tüm sıvılarda 30m’ye kadar ölçüm yapabilen en kullanışlı sensörlerden biridir. Tank üzerinde kapladığı küçük alan, küçük ölü ölçüm bölgesi ve montaj kolaylığı sayesinde küçük tanklarda özellikle tercih edilmektedir.

MICROPULS 56 sıvıların zor şartlar altında ölçümü için idealdir. Elektronik yükselticisi zor şartlar için yapılandırılmıştır. Bu sayede MICROPULS 56 en zorlu, buharlı ve nemli ortamlarda ölçüm mesafesine göre en etkili radar sensördür. Bu özelliği ile her türlü kimyasal karışımlarda, asit, kostik gibi agresif maddelerde ve buna benzer tüm sıvılarda 30m’ye kadar ölçüm için en ideal sensördür.

MICROPULS 57L agresif sıvıların ölçümü için ideal bir sensördür.  PTFE ile kapatılmış paslanmaz çelik horn anten her türlü kimyasal ortamda sorunsuzca çalışır. Bu sayede MICROPULS 57L özellikle zorlu sıvılarda asit, kostik gibi agresif maddelerde, her türlü kimyasal karışımlarda ve benzeri tüm sıvılarda 30m'ye kadar ölçüm yapabilen en kullanışlı radar sensörlerden biridir.

MICROVIB 51 sıvı ürünlerin bulunduğu tank ve depolama alanlarında taşmaya ve boşta çalışmaya karşı koruma amaçlı kullanılan titreşimli çatal tip seviye sivicidir. Ayrıca boru hatlarında dolu boş tespiti içinde kullanılabilir.

İlgili Ürünler